Українська діаспора в Башкорстані: історія і сучасність - Крамарчук, Т.Д. (Культура народов Причерноморья, 1999)
Автор даного повідомлення робить спробу простежити історичні етапи формування української діаспори в Башкорстані, водночас розглянувши деякі аспекти демографічного стану українців Приуралля.