Вступ України до європейського освітянського простору через контроль якості освіти - Чепорова, Г.Є. (Культура народов Причерноморья, 2001)
Інтеграція України в світову, зокрема європейську, систему освіти потребує багато зусиль в різних напрямках. Зокрема, стає необхідним контролювання міри підготовленості випускників шкіл до навчання у вищих закладах освіти, а також здійснення контролю якості освіти та вимірювання знань студентів, що вже навчаються у вітчизняних закладах освіти, саме на тому рівні, який існує у США та країнах Європи.