Динаміка значень параметрів кривих lm грошових ринків для 25 регіонів України у 2003-2009 р.р. - Горбачук, В.М. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Депозити домогосподарств були краще диверсифіковані у 2009 р. по Україні, ніж депозити нефінансових корпорацій і некомерційних організацій. На макроекономічному рівні України, без регіональної деталізації, зниження кредитної маси нефінансових корпорацій спостерігалося тільки у лютому 2009 р. під час банківської паніки, коли кредитна ставка для Києва та Київщини атипово перевищувала таку ставку для України. Під час кризи знак чутливості грошової маси до відсоткової ставки перестав відповідати теоретичному для Запоріжчини, Івано-Франківщини, Києва та Київщини, Полтавщини. Ключові слова: грошова маса, відсоткова ставка, кредити, депозити.