Аналіз фондових ринків України та Австралії та прогнозеволюції фондового ринку України - Агранов, А. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті представлено порівняльний аналіз фондових ринків України та Австралії. Доведено, що зараз український ринок має великий потенціал зростання, але потерпає через низьку ліквідність. Розглянуто теоретичні засади, проаналізовано конкурентні переваги за допомогою ключових показників, розглянуті інфраструктурі питання та проведений кореляційний аналіз. У даній роботі складено порівняльну характеристику фондових ринків України та Австралії, проаналізовано основні відмінності та зроблено необхідні узагальнення. На основі проведеного аналізу зроблено власний прогноз подальшої еволюції фондового ринку України. Ключові слова: фондовий ринок, фондова біржа, фондовий індекс, ринок деривативів, позабіржова торгівля, ринкова концентрація, доходність ринку, показники ліквідності, глибина ринку, щільність ринку, швидкість реакції, пружність, волатильність.