Стан розвитку підприємництва в Україні та Дніпропетровському регіоні - Дундук, В.Н.; Михальчук, Л.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті досліджено особливості діяльності малого підприємництва в Україні та Дніпропетровському регіоні за 2006-2010 рр. Проведено аналіз статистичних даних основних показників діяльності малих підприємств і фізичних осіб-підприємців. Проілюстровано невідповідність відносної кількості зайнятих працівників до частки внеску малого підприємництва в загальний обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг). Виконано аналіз динаміки основних показників розвитку малих підприємств в Дніпропетровській області. Зроблені висновки щодо напрямків покращення умов діяльності та розвитку малого бізнесу в Україні. Ключові слова: малі підприємства, фізичні особи-підприємці, показники діяльності, зайняті працівники, реалізація продукції, розвиток малого бізнесу, причини, що протидіють розвитку.