Визначення місця лізингу, як інструменту реального інвестування - Михальчук, Л.В.; Пачева, А.Д. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Виходячи із сучасних проблем вітчизняної економіки, що перебуває у стадії виходу з кризи, знайдено та запропоновано альтернативне вирішення проблем переоснащення виробництва та подолання певних фінансових труднощів підприємств. Теоретично обґрунтовані поняття «лізинг» та «кредит». Дана порівняльна характеристика вищезазначених термінів. Наведені теоретичні відомості з розрахунків ефективності лізингу. Проаналізовано механізм лізингу та кредиту на конкретному прикладі, а також визначена ефективність одного виду інвестування над іншим. Ключові слова: лізинг, кредит, ефективність.