Сучасний стан та тенденції розвитку ринку санаторно- курортних послуг AP Kрим - Пегушина, Г.О.; Ушенко, Н.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглянуто специфічні особливості та реальний стан ринку санаторно-курортних послуг в АР Крим, визначено тенденції та закономірності його розвитку. Серед основних тенденцій виявлено тенденцію зменшення кількості оздоровлених і ємності ліжкового фонду підприємств санаторно-курортного комплексу, що обумовлене низьким рівнем доходів населення при порівняно високій вартості санаторно- курортного; сезонністю функціонування підприємств; кращим співвідношенням ціни і якості європейських курортів порівняно до вітчизняних курортів, що вплинуло на збільшення кількості подорожей вітчизняними туристами за кордон та, відповідно, знизило показник внутрішнього туризму. Ключові слова: ринок санаторно-курортних послуг, курорт, туризм, споживач, завантаженість.