Шляхи вдосконалення автомобільних пунктів пропуску митного кордону України у контексті економічної безпеки - Попроцька, О.С. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Стаття присвячена актуальній тематиці визначення перспектив облаштування митного кордону України. В рамках публікації запропоновано Концепцію розвитку автомобільних пунктів пропуску, сформульовано її головну мету, орієнтири, принципи, основні механізми реалізації та етапи. Наведено критерії якості та кількості облаштування митного кордону України. Запропоновані напрями розбудови митного кордону України у розрізі об’єктів будівництва, з урахуванням пропускної здатності міжнародних автомобільних доріг, у контексті забезпечення економічної безпеки. Ключові слова: міжнародні транспортні коридори, економічна безпека держави, транспортно-митна інфраструктура, автомобільний пункт пропуску.