АСЕАН в контурах торговельної взаємозалежності: парадокси інтеграційної взаємодії - Резнікова, Н.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
В центрі уваги опинився аналіз торговельної інтеграції де-факто й торговельної інтеграції де-юре в межах, яка відноситься до свідомої політики держав, спрямованої на координацію торговельної діяльності в конкретному регіоні. В статі розглядається роль Угод про вільну торгівлю в поглибленні торговельної інтеграції де-юре в АСЕАН. Доведено, що торговельна взаємозалежність між КНР і АСЕАН є відносно незначною і фактично скорочується. Порівняння різних показників репрезентує особливості нещодавнього розвитку торговельної взаємозалежності в рамках АСЕАН. Ключові слова. Торговельна взаємозалежність, АСЕАН, угода про вільну торгівлю, внутрішньо- регіональна торгівля.