Гамартія і катарсис в класичній грецькій та шекспірівській трагедії - Колесник, О.С. (Культура народов Причерноморья, 2013)
В статті порівнюється розуміння гамартії та катарсису в античній трагедії та в трагедіях В.Шекспіра. Демонструється осмислення сутності катарсису та формулювання його незалежного від аристотелівського визначення в тексті «Короля Ліра». Ключові слова: Аристотель, гамартія, губріс, катарсис, трагедія, Шекспір.