Зарубіжний досвід обгрунтування пріоритетних напрямів розвитку підприємництва - Дмитрієв, І.А. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглянуто зарубіжний досвід обґрунтування пріоритетних напрямів розвитку підприємництва: виявлено основні бар’єри та напрями розвитку підприємництва в країнах з розвиненою економікою, країнах Східної Європи, що претендують на вступ до Європейського Союзу та країнах СНД. Обґрунтовано пріоритетні напрями розвитку підприємництва в Україні, виконання котрих забезпечить не лише вирішення наявних проблем розвитку малого підприємництва, а й попередження його майбутніх проблем.