Біологічні особливості Adonis vernalis L. в умовах культури в Донецькому ботанічному саду НАН України - Козуб-Птиця, В.В. (Донецький ботанічний сад НАН України, 2009)
На основі результатів інтродукційного дослідження Adonis vernalis в Донецькому ботанічному саду показана ефективність як вегетативного, так і насіннєвого способів розмноження свіжозібраним насінням та можливість плантаційного вирощування рослин в умовах реінтродукційного розсадника з метою подальшої реінтродукції. Виявлено особливості онтогенезу та сезонного розвитку рослин в умовах культури.