Еколого-гуманістичні цінності етнокультур Криму - Володькiна, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2000)
Сьогодні, втілюючи в життя освітні проекти з формування нового типу світогляду, неможливо не звернутися до витоків традиційної етнічної культури, що є невичерпним джерелом народної мудрості, зокрема в галузі екологічної культури.