Проблематика підходів до визначення стадії життєвого циклу підприємства - Матюшенко, О.І. (Культура народов Причерноморья, 2013)
В статті наведено аналіз основних моделей життєвого циклу підприємства, розглянуто основні підходи до визначення підприємства на кривій життєвого циклу, визначено їх недоліки та переваги, запропонована схема оцінки стадії життєвого циклу підприємства, що базується на розрахунку інтегрального показника фінансово–господарської діяльності підприємства та застосуванні економіко–математичних моделей для визначення положення підприємства на кривій життєвого циклу.