Факторний аналіз фінансового стану корпорацій - Посохов, І.М. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті проаналізовано історію виникнення та методи факторного аналізу. Запропоновано використовувати метод факторного аналізу, що дозволяє виокремити взаємозалежні фінансові коефіцієнти, як складовий елемент методики оцінки фінансового стану корпорацій. Фінансові ризики є найбільш загрозливими для успішного функціонування та розвитку корпорацій, тому їх оцінка дозволить підвищити ефективність прогнозування та управління ризиками корпорацій.