Економічна ефективність неприбуткових організацій: методологія та особливості - Александрова, Б.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статі здійснено аналіз законодавчої бази щодо створення та функціонування неприбуткових організацій в умовах ринкової економіки. Розкрито суть, значення та принципи діяльності неприбуткових організацій в Україні. Розглянуто теоретичні основи аналізу економічної ефективності неприбуткових організацій. Досліджено методики розроблені Бондаренком Ю.Р., Вакуленком А., Гілетою О.П. та іншими. На основі проведеного аналізу, запропоновано власне бачення підходу до оцінки економічної ефективності неприбуткових організацій.