Сценарний аналіз ринку програмного забезпечення державного сектору України - Гальчинський, Л.Ю.; Луговець, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Проаналізовано сучасний стан ринку програмного забезпечення настільних комп'ютерів і ноутбуків державного сектора України. Розроблені можливі сценарії розвитку ринку до 2023 року, з урахуванням стадій життєвого циклу, споживчої цінності і бюджетних обмежень. Запропоновано методику оцінки сценаріїв, заснованої на використанні методу аналізу ієрархій, методу експертних оцінок і результатах моделювання життєвих циклів за допомогою моделі дробово-раціонального тренда з довільною асиметрією.