Причини та генезис розвитку українського аудиту в напрямку його соціальної орієнтації - Назарова, К.О. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглядаються основні етапи розвитку аудиту в Україні, досліджується його генезис і причини реформування. Висвітлюютьсяосновніетапирозвиткусучасного аудиту: підтверджуючий, системно-орієнтований, ризико-орієнтований. Наводиться аргументація того, що сьогоднішній етап розвитку аудиту можна визначити, як соціально-орієнтований. Визначальним причинним фактором такого відділення можна вважати активний розвиток внутрішнього аудиту при триває поступової трансформації зовнішнього, так званого незалежного, аудиту.