Історико-ретроспективний аналіз становлення економічної експертизи в Україні - Перевозова, І.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Дана стаття присвячена проведенню аналізу становлення економічної експертизи як специфічної форми фінансово-господарського контролю, як способу оцінки економічної обґрунтованості управлінських рішень, реалізації проектів і т.д. в контексті історичної ретроспективи. Особливу увагу приділено процесу виділення незалежної економічної експертизи зі сфери судової експертної діяльності, яке відбувається в рамках більш широкого процесу становлення експертології як самостійної галузі знань.