Дослідження організаційно-економічних методів стратегічного управління підприємством - Берідзе, Т.М. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглянуто основні підходи до формування системи стратегічного управління підприємством; проаналізовано методи і моделі стратегічного аналізу; показана необхідність проведення ефективного моніторингу, як складової частини системи стратегічного управління; для забезпечення ефективного управління підприємством необхідно враховувати специфіку галузі.