Дослідження економічної сутності та змісту поняття «інновація» - Орєхова, К.В.; Ріпка, Л.М. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Встановлено, що інновація – це результат інноваційної діяльності, який відображений у вигляді наукових, технічних, організаційних чи соціально-економічних новинок, отриманий на будь-якому етапі інноваційного процесу та впроваджений в сучасну практику господарювання. Виконано порівняльний аналіз визначень понять «інновація», «винахід», «відкриття» та «нововведення». Визначено їх спільні та відмінні риси. Узагальнено підходи щодо класифікації інновацій. Визначено 13 їх класифікаційних ознак та з’ясовано 39 їх типів.