Проблеми розробки та реалізації стратегії розвитку столичного мегаполісу - Галенко, О.М.; Крамаренко, Р.М. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглянуто роль стратегії столичного мегаполісу як особливо важливого інструменту його розвитку, проблеми її розробки та реалізації, зокрема необхідність врахування в ній впливу сучасних тенденцій урбанізації. Розглянуто фактори впливу процесів глобалізації на розвиток мегаполісів, а також різних аспектів її прояву. Обґрунтовується необхідність розвитку методологічних та аналітичних досліджень у сфері управління мегаполісами в контексті впливу глобалізаційних процесів, а також нових підходів щодо структурування проблематики міського розвитку.