Перспективи участі України у світових інтеграційних об’єднаннях - Скоробогатова, Н.Є. (Культура народов Причерноморья, 2013)
статті досліджено сутність поняття «інтеграційне об’єднання», проаналізовано основні етапи та види інтеграційних процесів; окреслено основні напрями інтеграції України; визначено переваги та недоліки участі України в існуючих інтеграційних об’єднаннях: СНД, ОЧЕС, ГУАМ, ЄС, СОТ; проаналізовано результати співпраці України з ЄС та СНД; надано пропозиції щодо оптимізації участі України в інтеграційних об’єднаннях.