Максимізація чистого прибутку - джерело зростання економічного потенціалу молокопереробних підприємств - Гнатенко, Є.П. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті здійснено дослідження формування чистого прибутку на п’яти найбільших молокопереробних підприємствах Миколаївської області. Позначені причини отримання деякими підприємствами чистого збитку. Для максимізації чистого прибутку розроблена економіко- математична модель. На основі оптимального обсягу і структури виробництва і реалізації продукції визначена максимальна сума чистого прибутку, зростання економічного потенціалу молокопереробного підприємства, а також необхідний обсяг закупівлі молокосировини.