Формування сучасного підходу до оцінювання техногенних збитків національного господарства - Бублик, М.І. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглянуто суть існуючих у світі підходів до оцінювання техногенних збитків від забруднення довкілля (викидів, скидів, відходів), досліджено їх переваги та недоліки. Обґрунтовано необхідність введення нового збірного поняття техногенних відходів, що описує такі види речовин, матеріалів або енергій, які формуються в результаті будь-якої господарської діяльності і дії природних сил, і не можуть бути використані повною мірою з їх початкової метою в даному місці і в даний час. Запропоновано сучасний підхід до оцінювання техногенних збитків галузей промисловості формувати шляхом аналізування обсягів сукупних потоків техногенних відходів.