Розвиток скотарства в аграрному господарстві німців і менонітів Таврійської губернії у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. - Замуруйцев, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглядаються питання розвитку скотарства в німців і менонітів південного регіону сучасної України, зокрема в Таврійській губернії, у другій половині ХІХ – на початку ХХ століття. Автор, спираючись на конкретні статистичні дані, робить спробу визначити основні риси та напрями, а також причини, що зумовили розвиток цієї галузі сільського господарства в німецькомовних колоністів Півдня України. Актуальність обраної тематики пов’язана з важливою роллю та економічним впливом німців і менонітів на загальний сільськогосподарський розвиток цих територій у пореформену добу.