Основні змістовні межі дослідження культурної дилеми індивідуалізм–колективізм - Романуцький, В.М. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті окреслено основні змістовні межі дослідження дилеми індивідуалізм–колективізм як основного виміру культурної варіативності. Особливу увагу приділено ключовим поняттям дослідження, зокрема визначенню універсальних ціннісно–культурних дефініцій у межах співвідносних параметрів, які представлені у відповідних наукових напрацюваннях; визначенню актуальності дослідження даних конструктів для української культурології; окресленню основних умов самовизначення української культури на шляху інтеграції у світовий культурний простір.