Міжнародна науково-практична конференція «Регіональні проблеми людського та соціального розвитку» - Новак, І.М. (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2008)
Реалізація нагальних пріоритетів людського та соціального розвитку в Україні вимагає комплексних рішень і заходів державного та регіонального рівня щодо розробки і реалізації науково обґрунтованих стратегій соціально-економічного розвитку, врахування глобальних економічних та соціальних тенденцій, розподілу відповідальності між суб’єктами соціальної політики. Обговоренню та пошуку шляхів вирішення саме цих проблем була присвячена міжнародна науково-практична конференція "Регіональні проблеми людського та соціального розвитку", яка проходила 4–5 листопада 2008 р. в м. Донецьку.