Аналітичний облік як сучасний засіб надання інформації в умовах інформаційної економіки - Кантаєва, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Розглянуто суб’єктивно-об’єктивний зміст трансформації економічної системи, виділені шляхи трансформації: еволюційний, реформаційний та революційний. Досліджено ряд загальних закономірностей, в цілому притаманних трансформаційним економікам. Розглянуто моделі ринкових трансформацій країн Центральної та східної Європи. Виявлені нові вимоги до бухгалтерського обліку, які висуваються суспільством в умовах розвитку інформаційної економіки. Внесено пропозицію щодо перейменування бухгалтерського обліку в аналітичний облік.