Обґрунтування нормативних значень фінансових коефіцієнтів при діагностиці безпечного розвитку машинобудівних підприємств - Каткова, Н.В.; Марущак, С.М. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглянуто проблемні питання обґрунтування нормативних значень коефіцієнтів ліквідності в контексті оцінки рівня фінансової складової безпечного розвитку машинобудівних підприємств. Запропоновано підхід до якісної оцінки рівня значень коефіцієнтів ліквідності, а саме механізм перетворення кількісних значень коефіцієнтів ліквідності в рівні бажаності на шкалі Харрінгтона. Для кожного показника ліквідності одержано п’ятиінтервальну шкалу оцінювання, яка дозволяє отримати якісне визначення фактичного значення показника, що є характерним для машинобудівних підприємств.