Немонетарні показники інфляції:вагомість,зв’язок та місце у класифікації - Лосева, О.Г.; Пономаренко, О.О. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Висвітлені немонетарні показники інфляції, шляхом вивчення класифікацій. Встановлене місце та проаналізована вагомість показників за допомогою коефіцієнта Пірсона. Результатом роботи є систематизація знань щодо класифікацій причин виникнення інфляції, та опис немонетарних причин інфляції через встановлення вагомості цього показника. У роботі інтерпретовані значення коефіцієнта кореляції Пірсону, які відбивають тісноту зв'язку між індексом інфляції і вибраними немонетарними причинами.