Права національних меншин у розрізі програмних документів українських партій в добу Центральної Ради - Ядловська, О.С. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У запропонованій статті охарактеризовано ставлення українських партій до проблеми проголошення прав і свобод національних меншин в період Центральної Ради (березень 1917 - квітень 1918 рр.). Звернено увагу на декларування обов’язків держави щодо забезпечення прав меншин у програмних документах партій. Автор зазначає, що в українському суспільстві поступово сформувався консенсус стосовно даної проблеми. У розвідці підкреслено, що етнополітичний чинник став одним із визначальних у діяльності самої Української Центральної Ради.