Методологічні засади дослідження алармізму як культурного феномену - Малікова, Ю. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Статтю присвячено розгляду проблемних питань методології дослідження культурних явищ епохи Постмодерну. Подано загальний огляд традиційних наукових підходів до дефініції «алармізму» як культурного явища епохи та окреслено проблемне поле дослідження феномену. Дослідження культурного феномену Постмодерну набуває особливого значення в умовах відсутності орієнтирів та інтенцій подальшого розвитку людства, оскільки пояснення сутності феномену самовідчуття страху зможе надати змогу протистояти подальшому розповсюдженню алармістського світовідчуття, зняти силу його ідеологічного впливу.