До питання про класифікацію логістичного аналізу і специфіку його вживання у сфері послуг - Рябініна, А.В.; Скоробогатова, Т.М. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Представлена класифікація логістичного аналізу за субстанцією потоку, мірою узагальнення, аспектом розгляду підприємства. Як приклад матеріального-логістичного аналізу розглянутий XYZ – аналіз ресурсів. На рівні континууму даний аналіз формування ланцюга вартості товару. Визначений вміст, і виділені етапи аналізу логістичних сервісних систем. Розкритий вміст системно-логістичного внутрішнього аналізу стосовно функціональної і забезпечуючих сервісних підсистем.