Греческий кукольный театр теней Карагиозиса - Александрова, О.Н. (Культура народов Причерноморья, 2014)
в статті Александровой О.Н. «Грецький ляльковий театр тіней Карагіозіса» розвиток театру тіней в Греції розглядається в контексті розвитку європейської і грецької літератури Нового часу, зокрема, виявляються паралелі з античним театром. Також порущується проблема еволюції персонажів. У круг даних проблем входять питання виникнення театру тіней в Греції, зв'язок його з грецьким національно-визвольним рухом і впливи різних його аспектів на грецьку культуру останніх двох століть.