Еконофізичні підходи до визначення обсягу інвестицій з урахуванням ступеня політичного ризику - Вітлінський, В.В.; Маханець, О.М.; Маханець, Л.Л. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У роботі проаналізовано можливість використання понять еконофізики для моделювання обсягів прямих іноземних інвестицій в економіку України з урахуванням ступеня політичного ризику та зовнішнього боргу. Доведено можливість використання законів ідеального газу для аналізу економічних систем, а саме, для оцінювання ступеня політичного ризику за сталого обсягу зовнішнього боргу. Побудовано ізокванти зовнішнього боргу, які дозволяють дослідити перехід економічної системи з одного стану в інший за сталого обсягу зовнішнього боргу