Використання індексу фрактальності для оцінки ефективності складних фінансово-економічних систем - Соловйов, В.М.; Стратійчук, І.О. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглянута методика побудови індексу фрактальності на основі мультимасштабної ентропії шаблонів для оцінки ефективності складних фінансово-економічних систем, представлені результати експериментальної роботи з ранжування світових банків за ефективністю. Показано, що найбільш ефективними є Barclays PLC та BNP Paribas, найменш - UniCredit S.p.A. і China Construction Bank Corporation. Серед індексів фондових ринків більшу ефективність показали ftse (Англія), aex (Нідерланди), dax (Німеччина), меншу - iseq (Ірландія), jkse (Індонезія), bvsp (Бразилія).