Стратегічні напрями реалізації міжрегіонального співробітництва - Татарченко, О.М. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Запропоновано структуру та логіку побудови стратегії міжрегіонального співробітництва. Стратегію міжрегіонального співробітництва виражено через комплекс довгострокових цілей, завдань і напрямів узгоджених дій регіональних і державних органів влади, владних структур територій, що співробітничають, на досягнення головної мети – підвищення добробуту населення регіону за допомогою використання його економіко-географічних переваг на основі створення стійкої і збалансованої системи міжрегіональних і міждержавних взаємозв'язків. Стратегію міжрегіонального співробітництва представлено як трирівневу систему, що включає стратегічну мету та напрями розвитку, стратегічні дії міжрегіонального співробітництва. Обґрунтовано етапи оцінки факторів розвитку міжрегіонального співробітництва.