Методичні засади обліку виробничих витрат на олійно-жирових підприємствах в умовах бюджетування - Михальська, О.Л. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті представлена схема процесу бюджетування та контролю витрат за «центрами відповідальності», що являють собою послідовну логічно-структурну схему виконання комплексу організаційно-методичних, планово-облікових, контрольних та аналітичних робіт; наведена модель формування виробничих витрат за цехами – «центрами відповідальності» в умовах бюджетування на олійно-жирових підприємствах, що є основою методики побудови обліку виробничих витрат і забезпечує інформацією, як для контролю за їх видами і рівнем для цілей бюджетування, так і для аналізу поведінки витрат, що особливо важливо для обґрунтованих розрахунків виробничої собівартості