Зміна ролі країн БРІКС в період глобальної економічної трансформації - Биков, О.М. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Стаття присвячена аналізу перспектив економічного розвитку групи країн БРІКС. Особливу увагу в статті приділено розгляду можливостей цієї групи країн стати домінуючою силою в світовому економічному просторі, котре на сьогоднішній день займає група розвинених країн під назвою «Велика Сімка». У статті наочно ілюструється зміна світових лідерів з об’ємів вироблюваного ВВП протягом останніх трьох десятиліть та наводиться прогноз щодо розташування країн БРІКС в світовому рейтингу вироблюваного ВВП станом на 2050 році. У заключній частині статті розкриваються фактори, що в майбутньому послужать суттєвим поштовхом для розвитку країн БРІКС.