Інтерпретації архетипного образу «Рогатого Пастуха» в грецькій, кельтській та індійській культурах - Колесник, О.С. (Культура народов Причерноморья, 2013)
В статті робиться спроба реконструкції міфологічного образу «Рогатого Пастуха» на основі узагальнення типологічно близького матеріалу, який належить до різних етнічних культур. Показано, що ця постать може бути безпосередньо пов’язана з найбільш архаїчними міфопоетичними уявленнями, які сягають доби верхнього палеоліту, і продовжують існувати в культурі ХХІ століття.