Цивілізаційні виміри геоекономічних трансформацій - Кібальник, Л.О. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Цивілізаційний характер проблем, що постають перед людством є однією з головних характеристик економічного розвитку світового господарства. Це змушує у процесі його дослідження використовувати цивілізаційні виміри та підходи. Така методологія дає можливість здійснити ґрунтовний аналіз сучасних геоекономічних трансформацій світового простору та розробити відповідний інструментарій. Найбільш доцільним є використання багаторівневого підходу щодо аналізу геоекономічних трансформацій, а саме: філософського, загальнонаукового, конкретнонаукового та технологічного.