Особливості розвитку стратегічного потенціалу машинобудівних підприємств - Даневич, О.С. (Культура народов Причерноморья, 2013)
В статті розглянуто основні складові процесу стратегічного управління потенціалом підприємства. Проведено аналіз та визначено основні напрямки розвитку виробничого, технологічного, управлінського, маркетингового потенціалу машинобудівних підприємств Харківського регіону. Виявлено негативні чинники, що ускладнюють процес стратегічного управління потенціалом досліджуваних підприємств.