Збереження та ретрансляція етнічної ідентичності дисперсно розселених субетнічних груп в іноетнічному середовищі (на прикладі цалкінських греків Харкова) - Гулая, О.C. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Розглянуті умови та фактори збереження етнічної ідентичності представниками субетнічної групи цалкінських греків Харкова, виявлено роль традиційної культури в процесі ретрансляції ідентичності наступним поколінням. Проаналізовано специфіку динаміки етнічної культури греків – цалкінців в умовах дисперсного розселення в урбанізованому середовищі. Визначено чинники, що визначають зміни в етнічній самосвідомості урумської грецької міської спільноти Харкова.