Методологія культурології: методологічний плюралізм та міждисциплінарність - Уварова, Т.І. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Стаття присвячена методологічній проблематиці культурології. В ній аналізуються та узагальнюються основні підходи щодо культурологічного контексту методології; виділяються міждисциплінарність та методологічний плюралізм як специфічний феномен методології культурології. Декларується, що саме вони визначають специфіку методології культурології, сприяють розробці нових методів і підходів,відкривають шляхи длярозумінняцілісностікультурних явищ.