Феномен безобразного: от историко-культурологических истоков до социокультурных реалий наших дней - Фёдоров, Ю.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті дається ретроспективний аналіз естетичної категорії «потворного» і конкретні форми його присутності в сучасній культурі (мистецтві). Дана естетична категорія сьгодня набула статусу культурологічного феномену та чітко вписана в соціокультурну реальність XXI століття. У цій статті вона розглядається