Від малорусько-русинської до української проекції українського письменства у світлі творчості О. Пипіна - Пилипишин, С.І. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті на матеріалах наукової спадщини О. Пипіна вимальовується проекція українського письменства в російському літературознавстві. Назви й обсяг публікацій О. Пипіна є репрезентативними для сучасного дослідника у проникненні у внутрішній світ інтелектуального життя російського вченого. Подано окремі аспекти літературного діалогу О. Пипіна з І. Франком.