Генетичний контроль ізоферментних систем Picea аbies (L.) Karst. в Українському Поліссі - Приваліхін, С.М.; Макогон, І.В. (Донецький ботанічний сад НАН України, 2008)
Вивчено генетичний контроль ферментів GOT, FDH, ACP, GDH, ADH, SOD, DIA, LAP, MDH в мегагаметофітах насіння Рicea аbies (L.) Karst. з природної популяції в Українському Поліссі. Отримано чітке електрофоретичне розділення для алельних продуктів 20 локусів. Дослідження сегрегації алелів гетерозиготних дерев в цілому підтверджує моногенне успадкування виявлених алозимних варіантів.