Сучасна дефініція категорії «діагностики фінансового стану підприємства»: основні підходи до її формалізації - Єфременко, Г.С.; Шамілєва, Е.Е. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У статті розкриті теоретичні основи дефініції категорії «діагностикa фінансового стану підприємства», наведені думки і підходи зарубіжних та вітчизняних авторів щодо вивчення цієї дефініції, окремо розглянуті складові дефініції, а саме такі поняття, як «діагностика» та «фінансовий стан підприємства» для більш повного розуміння такої категорії, як «діагностика фінансового стану підприємства».