Податкові пільги як інструмент податкового регулювання - Масюченко, Є.А. (Культура народов Причерноморья, 2014)
Розглянуто теоретичні основи функціонування податкових пільг в Україні, зокрема розкриваються поняття податкових пільг, принципи їх надання, характерні ознаки, коротко описаний Довідник податкових пільг, як інформаційний документ. Крім того, відображається взаємозв’язок теорії з практикою надання пільгового оподаткування. Проаналізований вплив податкових пільг на стан Державного бюджету за період 2005–2011 років, наведено загальний стан використання пільг у 2005– 2010 роках. Розкрито сутність суперечливого характеру податкових пільг як одного з інструментів податкового регулювання.